Apa de ploaie – o mina de aur pentru gradina ta

Informatii utile pentru locuitorii cartierului
20.07.2014
Ce tip de credit ti se potriveste daca vrei sa-ti cumperi o casa?
24.08.2014

Se spune ca apa de ploaie este foarte buna pentru plantele din gradina iar ploile din ultimele saptamani au demonstrate asta. Astfel ca poti profita de zilele ploioase din aceasta vara pentru a colecta apa de ploaie pentru ca, in zilele toride, sa poti uda florile cu apa sanatoasa.

Colecteaza apa de ploaie

Apa de ploaie este considerata a fi unul dintre cele mai curate tipuri de apa, deoarece nu contine calcar si alte saruri. In sezonul ploios, este recomandat ca colectezi apa pluviala in recipiente mari, cum ar fi butoaiele. Acestea pot fi plasate fie sub jgheaburi, fie intr-o zona in care apa de ploaie se scurge cu usurinta si poate fi stransa. Aceasta este cea mai ieftina metoda de coletare a apei de ploaie, insa exista si metode moderne de colectare.

Este vorba despre rezervoare de apa sau instalatii compuse din acumulator de apa si butoi. La fel ca orice alt tip de apa, si apa de ploaie este un mediu propice pentru dezvoltarea microorganismelor sau pentru atragerea daunatorilor in gradina. Tocmai de aceea, apa de ploaie se colecteaza in recipiente care pot fi acoperite si care pot fi depozitate in spatii intunecoase, racoroase.

Apa pluviala depozitata intr-un spatiu intunecos nu isi pierde din calitati si poate fi folosita pentru udarea gradinii chiar si peste 3 luni de la colectare.

Avantajul major al colectarii apei de ploaie

Daca nu ai un sistem de irigatie in gradina, in lunile secetoase plantele tale pot avea de suferit din cauza lipsei apei. In prezent, apa este scumpa, fie ca o iei de la robinet, fie ca o iei dintr-o fantana cu hidrofor. In schimb, apa de ploaie nu costa nimic si poti uda cu ea toata gradina atunci cand ai nevoie.

Asadar, foloseste aceasta vreme capricioasa in beneficiul ulterior al plantelor tale.

Sursa: www.gradina.acasa.ro