Bulina rosie si cladirile aradene

Sa cumperi un apartament? Mai bine e la casa
23.12.2012
Casa in Romania. Sau in Ungaria?!
30.12.2012

BULINA ROȘIE! Ați sesizat-o cumva prin oraș. Am văzut plăcuțele pentru PATRIMONIUL CULTURAL-ISTORIC, dar nimic cu BULINA ROȘIE. Sunt interesat să aflu la ce instituție trebuie să mă adresez pentru a afla imobilele (case, clădiri, blocuri) cu risc seismic. Sunt convins că o astfel de informație trebuie să o ai la dispoziție atunci când cumperi imobile arădene.

Expertiza personală în materie de piața imobiliară arădeană ne arată că nu sunt acest gen de informații cu privire la BULINA ROȘIE. De aceea, am să propun o campanie cu BULINA ROȘIE, dar mai întâi trebuie să stabilesc dacă plăcile tectonice ale Aradului reprezintă un risc seismic pentru clădiri, îndeosebi cele ridicate la începutul secolului trecut.  

Dar pentru că am amintit mai sus de PATRIMONIUL CULTURAL-ISTORIC, am aflat că imobilele care  sunt cuprinse întrun astfel de sistem nu sunt acceptate drept gaj de către bănci, atunci când soliciți credit ipotecar. Nu prea am înțeles care ar fi rațiunea unei astfel de interdicții, dar se naște o altă întrebare, DE VÂNDUT POȚI SĂ LE VINZI?!

Din astfel de considerente, am să manifest pe viitor o mai mare atenție față de toate plăcuțele postate pe zidurile imobilelor scoase la vânzare. Până una-alta, să mă ocup de vânzarea unui imobil, ce se află în REZERVAȚIE A PATRIMONIULUI CULTURAL-ISTORIC. M-am interesat personal și direct, poate fi gajat la bancă, nu este nici o restricție, până acum. Este construit pe la începutul secolului XX, cred ca prin anul 1900 și un pic, are o suprafață stadală de circa 15 ml, dar și o curte frumoasă, cu grădină și pomi, terenul fiind de aproximativ 600 mp. Se poate ridica încă o locuință, mai mult pe verticală – dacă pot spune așa, cu garaj subteran, cramă și boxe, tot la subteran. La parter, aș organiza un living, bucătărie și baie, iar pe fiecare nivel un fel de apartamente familiale, adică două-trei camere și baie. Mansarda aș amenaja-o ca pe o spălătorie și uscătorie, ca să nu mai văd rufe întinse prin curte, ori prin alte zone ale casei. Drăguț, nu?!? Astea sunt nu sunt vise, căci la costurile de achizitie a unei case de vanzare in cartierul reidential Via Carmina, chiar le pot pune in practica, pentru simplul motiv ca totul porneste de la 47.000 euro.

Despre imobilul existent deja la vânzare împreună cu terenul pe care ”am ridicat deja o construcție”, știu că are aproximativ 135 mp construiți, este semidecomandat și  are toate utilitățile. Exact echivalentul unei case din Via Carmina (dar pe care o pot marii in cazul in care aleg varianta oferita de consultantii de vanzari Via Carmina).

Imobilul scos la vânzare este situat în zonă ultracentrală, în ZONA LITERAȚILOR – Eminescu, Goga, Coșbuc, Caragiale, Bartok și alții asemenea lor. Zona situatia la doar 5 minute de condus (seara, trafic mai lejer) sau 15 minute de condus (in jurul pranzului, cu cel mai aglomerat trafic din municipiul Arad), ceea ce ma face sa ma gandesc si mai serios la oportunitatea achizitiei casei in cartierul rezidential Via Carmina…

Atât zona dar și imobilul au potențial bun pentru a deveni vandabil, daca se vor face investitii serioase. Și toate aceste LA NUMAI ***** mii euro. Vai! Am uitat sa scriu cifra corecta și nu se înțelege prețul. Dar un lucru este sigur (pentru ca am intrebat :P): nu, nu este negociabil!