Casa in Romania. Sau in Ungaria?!

Bulina rosie si cladirile aradene
29.12.2012
Imi cumpar apartament. Nu, stai, vreau casa!
05.01.2013

Apar tot mai des ofertele pentru casele de dincolo de graniță, din Ungaria, in localităti aproape de Arad. Cred că de vina este cresterea costurilor in spatiul vecin, dacă este să iau in considerare numai majorarea TVA-ului la 27% si tot reprezintă ceva.

Ce mă surprinde sunt ofertele imobiliare de până în 10.000 euro, pentru case si cu teren în suprafață destul de bună de luat în considerare. După părerea mea, oferta de vânzare este bună, dar nu cunosc în ce măsură se justifică pe teren. Dacă sunt casute achiziționate mai pe nimic, cum erau prețurile în urmă cu vreo zece ani, în care nu s-a investit, ci se face numai un transfer de proprietate, zic că NU merită să le vizitez.

Din câte cunosc, astfel de imobile sunt din chirpici, cred că așa se numesc casele din pamânt, la care se pune un brâu aparent de piatra-de-codru. Astfel se realizează impresia –  la o prima vedere – că ar fi din cărămidă.

În asemenea situații, intenția mea de a cumpăra este suprimată încă de la început. O casa de pământ, în vremurile noastre, nu merită niciun cent, după părerea mea.

De ce m-am oprit la aceste oferte ? Pentru că pe un anumit site au fost promovate ca fiind din Arad, de aceea m-am aplecat asupra lor. Când am apelat numărul de telefon indicat, am aflat ca de fapt oferta era pentru localități din Ungaria. Cu costurile care sunt acum în țara vecină, referindu-mă numai la utilități ofertele nu mai sunt așa de atractive.

Solutia mea ramane casa in Arad

Sunt oferte mult mai bune în Arad, numai că trebuie să știi la care să te oprești. Dacă în zonă ultracentrală , apropape de Km ZERO, am găsit un apartament cu trei camere semidecomandate la un preț negociabil de 50 mii de euro, nu pot să înțeleg de ce se cere 80000 euro pentru zona Podgoria, aproximativ aceleași condiții de confort și întindere. Dar știi cum se spune, este fraier cel care dă, nu cel care cere.

Pe curând!