Da, se apropie curatenia de primavara. Esti pregatit?

Locuințele noi sunt mai predispuse la apariția mucegaiului și a igrasiei
13.02.2015
Comisioane aproape inexistente in achizitionarea sau refinantarea prin credite a caselor din Via Carmina
05.03.2015

Pentru ca ne apropiem cu pasi repezi de primavara bineinteles ca urmeaza si mult asteptata activitate de curatenie generala. Tocmai din aceasta cauza, va transmitem cateva trucuri pentru o curatenie de success.

Otetul, in combinatie cu apa calda (o parte otet, patru parti apa) ajuta la curatarea impecabila in cazul oglinzilor, ferestrelor, faiantei si gresiei. Atentie: otetul dizolva ceara de parchet sau lacul de pe mobila.

Lamaia poate fi folosita cu succes in loc de inalbitor si cu o jumatate de lamaie inmuiata in sare vei scapa de mirosurile urate si de petele de pe tocatorul de lemn.
Uleiul de lamaie va ajuta sa scapati de neplacutele mirosuri animale.

Petele de cafea si ceai de pe cani se curata daca le freci cu putin bicarbonat de sodiu (pe o carpa). Ochiurile de aragaz sunt protejate daca le stergeti cu o carpa inmuiata in ulei vegetal. Ca sa reimprospatezi culorile unui covor, trebuie sa presarati sare pe el, sa-l rulati si sa-l lasati asa doua-trei zile, dupa care il aspirati.

Ca detaliu haios in cazul in care nu va face placere realizarea acestor activitati, priviti-o ca o miscare ce va ajuta la mentinerea siluetei. De exemplu:

– spalatul pardoselei cu mopul – 187 de calorii în doar 30 de minute;

– o cada spalata tonifica bratele – 90 de calorii in doar 15 minute;

– aspirarea covoarelor – 119 calorii în 30 de minute;

– spalarea masinii – 153 de calorii;

– spalatul ferestrelor – 167 de calorii în 30 de minute;

– mutarea mobile prin casa – 100 calorii in 15 min.

SURSE: