Imi cumpar apartament. Nu, stai, vreau casa!

Casa in Romania. Sau in Ungaria?!
30.12.2012
Preturile aberante ale terenurilor de vanzare in Arad
12.01.2013

În această ultimă decadă, m-am decis să-mi  cumpăr un apartament, în zonă centrală sau chiar ultracentrală, pe care sunt dispusă să plătesc în jur de 50.000 de euro. Poate vă spuneți ca, pentru Arad, la suma asta îmi pot lua doar o garsonieră pe malul Mureșului și va dau dreptate, numai în situația în care ne-am teleporta în anii 2005 – 2008, acum la prețul sus-menționat îmi iau un apartament în buricul târgului. Și nu orice apartament, ci unul de trei camere, cu o suprafață totală de aproximativ 100 de metri pătrați.

Zis și făcut, mi-am făcut câteva rezervări și am vizionat doar două apartamente scoase la vanzare, situate pe Bulevardul Revoluției. În urma celor două vizionări am constatat că la apartamentul cu o suprafață mai mare și ferit de un trafic intens, în sensul că numai ferestrele de la două camere erau spre artera intens circulată, prețul negociabil era cu aproximativ 20.000 de euro mai puțin, decât la celălalt apartament, tot cu trei camere.

Apartament, apartamente, dar tot o casa vreau!

Nu știu cum vi se pare vouă, dar eu nu mă pot obișnui cu astfel de diferențe, în aceeași zonă, deși cel cu un preț mai mare s-a scos la vânzare pentru zona ultracentrală, pentru că este mai aproape de Km 0. Ambele sunt clasificate ca fiind confort prim situate în blocuri de apartamente în imobil, la curte comună.

Iar aici apar primele semne de intrebare: as vrea sa fiu singura in curte, sa am o casa pe care sa o numesc ‘casa mea’ (ca si in ‘acasa’) si nu doar un apartament, iar daca se poate sa ma si incadrez in bugetul amintit… dar pot! Bifez toate elementele dorite pur si simplu daca iau in considerare oferta Via Carmina a caselor de vanzare.

Ambele apartamente au acces la utilități – apă curentă, gaz, curent, cablu Tv Internet – sistem de încălzire alternativ, adică am sesizat atât rețeaua de calorifer, cât și sobe teracotă, deci poți trece oricând la încălzire cu lemne, dacă prețul la gicacalorie ori la gaz vor fi în continuă creștere. Culmea, ceea ce nu multa lume stie, este ca si toate aceste facilitati (utilitati) le au si casele vandute in cartierul rezidential Via Carmina! Ha!

M-am decis, dar nu vă dezvălui încă alegerea mea, pentru că vreau să obțin ceva informații și despre vecinii. Da, da consider că o bună vecinătate contribuie la buna armonie locativă. Dar de la cine să culeg acest gen de date, de la cel intersat să vândă ori de la om la om?

Pe curând!