Sa cumperi un apartament? Mai bine e la casa

Cum dovedim calitatea constructiei caselor?
24.05.2012
Bulina rosie si cladirile aradene
29.12.2012

Astăzi mi-am concentrat atenția pe achiziționarea unui apartament situat într-un cartier arădean. Si pentru că mi-a fost mai la îndemănă am hotarât să vizitez un apartament situat în cartierul Micalaca, Zona Miorița, într-un bloc cu patru nivele. De ce am ales aceasta zona? Pentru ca si cartierul rezidential Via Carmina se afla la 3 minute de condus de aceasta zona si doream un element de comparatie cat se putea de apropiat. 

Amplasarea blocului nu este rea, cu artere nu prea circulate, decât de riverani, deci liniste, iar vara nu prea mult praf. Aparatamentul scos la vânzare se află la etajul III, deja un inconvenient, dar nu greu de surmontat, pentru ca terasele palierului sunt generoase, astefl încât nu ai numai scări de urcat una-truna.  Pe palierul etajului se află încă două apartamente, pentru ca dacă nu am spus-o până acum fac mențiunea ca apartamentul vizitat astăzi este compus din 4 camere, două băi, bucătărie și un hol destul de încăpător.

Odată  intrată in apartament, am sesizat finisajele relativ recent făcute, apreciez că în urmă cu 4-5 ani, iar dispunerea intrărilor pe camere, băi și respectiv bucătărie este axială , adică toate cu acces din hol, de-o parte și de alta a acestuia.

Gresie și faianță în zonele de băi și bucătărie, iar în camere există parchet în stare bună. Cele două balcoane ce îmbracă într-o îmbrățișare apartamentul sunt închise în sistem termopan, iar pe jos se găsește gresie.

În cadrul trecerii în revistă a acestui apartament, nu am sesizat zone de igrasie, ori alte vicii relativ ascunse.

Ce vreau sa achizitionez, pana la urma: apartament sau casa?

Acum să discutăm puțin și de costurile ce le presupune cumpărarea unui astfel de apartament, în suprafață totală de circa 95 metri pătrați.  Proprietarul cere 62.000 de euro, dar este dispus să negocieze, până la 60 de mii de euro. Enorm de mult comparativ cu pretul de doar 47.000 de euro de la care se poate achizitiona o casa de vanzare in Arad (la Via Carmina, care dupa cum spuneam, este la doar 3 minute de condus de locatia apartamentului de care pomeneam mai devreme).

În condițiile unui trend ce indică o scădere ușoară a prețurilor apartamentelor la nivel national cat si local, am să mai studiez oferta imobiliară și din alte zone. Dar tot inclin spre a achizitiona o casa, mai ales daca exista ‘casa la pret de apartament‘!

Deci nici astăzi ‘nu am batut palma’, cum se spune în jargonul cumpărătorilor/ vânzătorilor.

Pe curând! Poate ne vedem in vizita in cartierul Via Carmina 🙂