Siguranta in cartier

A te muta la casă – sursă de stres sau de bucurie
31.01.2013
Viitoarea metropolă arădeană – Arad + Vladimirescu
12.02.2013

Security personnel stand near security tape after an explosion at Bulgaria's Burgas airport July 18, 2012. An explosion which killed six people and injured dozens of Israeli tourists at the Bulgarian airport of Burgas was caused by a bomb in their bus, Bulgarian Foreign Minister Nikolai Mladenov told Reuters by telephone. In a statement, the foreign ministry said five people were killed and one died later in hospital. Thirty two people were taken to hospital with injuries. REUTERS/Nikolay Doncev (BULGARIA - Tags: DISASTER TRANSPORT)

Sau de ce o firma de paza este binevenită

Starea de securitate este un sentiment care ne insotește pe tot parcursul vieții. Ne luptăm să ne menținem într-o stare permanentă de siguranța în ceea ce privește sănătatea noastră și a celor dragi nouă, să avem un confort optim de viața, sub toate aspectele sale. Toate acestea comportă unele eforturi – materiale și nu numai – pe care suntem dispuși sa le învestim pentru a atinge corolarul de siguranța. O formula prin care ne putem asigura un minim de confort de siguranță este asigurarea de viața și cea de sănătate. Costă, dar merită! Dar siguranta casei mele?

Bunurile – mobile și imobile – fac și ele parte din sfera celor aflate în atenția noastră pentru a fi protejate. In astfel de cazuri apelăm la asigurările de bunuri, alte costuri, dar merită!

Extinzând umbrela necesității de protecție îmi pun întrebarea ”cine îmi asigură SIGURANȚA ÎN CARTIER?” Bineînțeles ca NUMAI O FIRMĂ DE PAZĂ ȘI PROTECȚIE (bine, mai sunt si autoritatile statului, insa de multe ori nu sunt prezenti peste tot si nici nu ii intalnesti la fel de des precum ii intalnesti pe agentii de paza de la vreo firma de securitate). Aici este o poveste mai lungă pentru că se nasc noi întrebări, de genul ”Păi nu avem poliție locala?!” sau ”Vecinii mei sunt vigilenți, știu tot ce se întâmplă, chiar și atunci când nu trebuie!” . Mai mult, pentru toate cele enumerate mai sus nu este nevoie de unele costuri suplimentare! Să le analizăm punct-cu-punct! Poliția locală – de câte ori ați vazut în cartierul în care domiciliați un angajat al acestei instituții care să va bată pe la uși ca să vă dea sentimentul că acolo cineva vă protejează. Ah nu! Nu avem nevoie! Nu vrem să mai fim supravegheați după cum făcea SECTORISTUL DE TRISTĂ AMINTIRE, care se înființa la ușă ori că aveai nevoie de el sau nu! Asta este o chestiune! Celălalt pion de supraveghere a liniștii cartierului VECINUL ori VECINII, care este/sunt și el/ei tot un om/oameni, interesat/interesați in primul rând de securitatea sa personală.

In toată această ecuație sa nu neglijăm inventivitatea HOȚILOR/INFRACTORILOR, care a depășit de mult limitele inițiaților secolului trecut.

Cel mai avizat personal care să asigure SIGURANȚA ÎN CARTIER este cel instruit și pregătit în cadrul firmei de pază și protecție. Asemenea personal este prezent si in cartierul rezidential Via Carmina, unde exista un parteneriat semnat cu una din cele mai mari companii de securitate din Arad). In cadrul acesteia găsim o îmbinare armonioasă – în scopul eficientizării procesului de securitate – între paza umană (cu CHIP DE OM, nu de SECTORIST cu sau fara burtă) cu tehnica de supraveghere de ultimă generație.

Astfel de prezențe sunt tot mai frecvente în acele cartiere noi (cum spuneam mai sus, in zonele rezidentiale din Arad precum Via Carmina in Vestul orasului, AXA – in Sudul orasului), cum sunt cele rezidențiale, situate la distanțe nu chiar atat de mari față de km zero al urbei. Pe buna dreptate, angajarea unei firme de prază în cartier presupune și unele costuri suplimentare. Costă, dar merită! Pana la urma este vorba de interesul si respectul fata de nevoile locatarilor zonelelor rezidentiale acordat de dezvoltator locatarilor zonei rezidentiale.