Accesul în Cartierul Via Carmina a fost deblocat

Urmarea adresei transmise în cursul zilei de ieri către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere
04.08.2018
Responsabilitate în business: „Via Carmina este primul cartier din Arad care construiește o adevarată intersecție”
12.10.2018

Accesul în Cartierul Via Carmina a fost deblocat

În urma întâlnirii de azi de la Prefectura Arad, unde au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai instituţiilor şi ai dezvoltatorilor din zonă, implicaţi în găsirea soluţiei finale de trafic pentru Cartierul Via Carmina (Prefectul Judeţului Arad, Primaria Vladimirescu, Compania de Drumuri, Poliţia Rutieră, SC IMOTRUST SA, SC Ariola Invest SRL etc.) s-a decis deblocarea accesului în cartierul Via Carmina.

Din dorinţa de a executa cât mai rapid soluţia de trafic, IMOTRUST a bugetat suma de 150.000 euro, chiar dacă beneficiarii finali sunt şi alţi dezvoltatori din zona care au PUZ-urile în derulare (Ariola, D&D, Birou notarial Fărcuţiu, cartierul de case Pro Casa, Cartierul nou al Comunei Vladimirescu şi alţii).

Primarul localităţii Vladimirescu dl Ioan Crişan s-a angajat să-şi aloce toata disponibilitatea şi autoritatea pe care o are ca primar, în vederea rezolvării situaţiei, recurgând şi la exproprieri de teren dacă se va împune, implicare fără de care nu s-ar putea finaliza soluţia, o atitudine lăudabilă, fapt pentru care îi mulţumim.

Dl Roman din partea SC Ariola Invest SRL, va avea un aport, a declarat că va avea o contribuţie financiară până la concurenţa costului total şi va oferi gratuit terenul necesar realizării accesului în cartierul Via Carmina.

În şedinţa comună de azi s-a stabilit şi semnarea unui Protocol de colaborare public-privat între Primarie şi dezvoltatori, prin care să se stabilească soluţia de trafic finală, care va fi adusă la cunoştinţa celor prezenţi în decurs de 1 luna de zile şi care va fi implementata de îndată.

Dorim să mulţumim locatarilor din Cartierul Via Carmina, celor care au înteles că nu injuriile, acuzele sau violenţa sunt armele cu care trebuie să ieşi la lupta. De asemenea, dorim să apreciem implicarea dlui Raul Duca, prin deplasarea pe care a efectuat-o ieri la Timişoara participând la întalnirea cu autorităţile locale, intenţia noastră este să rămânem în continuare transparenţi în luarea deciziilor.

Pe tronsonul DN7 dintre calea ferată şi plăcuţa cu intrarea în localitatea Vladimirescu, Poliţia din Arad, împreună cu reprezentanţii CNAIR au promis că vor amplasa, provizoriu, plăcuţe pentru restricţie de viteză, pentru diminuarea riscului de noi accidente.

echipa de conducere a cartierului rezidențial Via Carmina